<p>Behoud je beautykapitaal terwijl je de skipiste naar beneden snelt.</p>

Beauty: breng je vakantie in de bergen tot een goed (beauty)einde

Door Magali Van Bulck -

De kerstvakantie is officieel begonnen en dat betekent meestal een zwarte dag voor onze autowegen. Heel wat landgenoten vluchten naar exotische, of net winterse oorden. Ben jij een van de gelukkigen die over een eindeloos wit landschap kan uitkijken, daar op de latten hoog in de bergen? Toegegeven, een beetje berglucht kan deugd doen, maar de ijzige temperaturen doen ons beautykapitaal geen goed. Een droge huid, gebarsten lippen, rode vlekjes die opduiken: je winterbreak kan voor je huid al snel miserie troef worden als je niet ingrijpt. Dus voor je op de skilift kruipt, vink je nog best even onze tips aan om je skivakantie tot een goed beautyeinde te brengen. Met gebroken botten en andere sportgerelateerde blessures kunnen we je helaas niet helpen.

Een zonnebeschermer

Wist je dat: de sneeuw 80 % van de uv-stralen reflecteert? Dat is vier keer meer dan zand en er is dus vier keer meer verbrandingsgevaar. Daarom is het van kapitaal belang om je te beschermen tegen eventuele zonneschade met een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Voor wie nogal gehecht is aan haar make-up, kunnen BB- of CC-crèmes met zonnebescherming soelaas bieden.

Een voedende crème

Om irritaties en rode vlekjes te vermijden, breng je best zowel 's morgens als 's avonds een rijke crème aan om gevoeligheden de kop in te drukken. Verwen je gezicht en je lichaam, maar laat ook je lippen niet aan hun lot over. Een herstellende balsem kan wonderen doen.

Antikroescontrole

Dien jij ook als bliksemafleider omdat de koude, de vochtige lucht en je lievelingsmuts je heel wat statische elektriciteit bezorgen? Kies dan voor antikroesproducten zoals een shampoo, een haarmasker en olie. Wil je nog een bank vooruit? Maak je haar dan vast. Zo geef je ook knopen geen kans.

In alle schoonheid van de skipiste glijden: niet onmogelijk, zo blijkt!

Zie ook :MAKE-UP-Make-up tips-Shop the look-Get the look

Get the look
Sublime sun beschermende gezichtscrème anti-rimpels & anti-pigmentvlekken spf50+
Sublime sun beschermende gezichtscrème anti-rimpels & anti-pigmentvlekken spf50+
Sublime sun high protection lait ultra-hydraterende melk spf 50+
Sublime sun high protection lait ultra-hydraterende melk spf 50+
Extraordinary oil gezichtsolie
Extraordinary oil gezichtsolie
Elseve liss-intense antifrizz serum
Elseve liss-intense antifrizz serum
  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN