Heel wat sterren zijn al bezweken voor Marsala, een diep en intens bordeaux.

Blake Lively, Eva Longoria: marsala is razend populair in sterrenland

Door Magali Van Bulck -

Radiant Orchid kon vorig jaar de show stelen, maar dit jaar valt die eer te beurt aan Marsala, een soort wijnkleur die dit jaar door het alombekende Pantone tot dé kleur van 2015 werd uitgeroepen. Dat diepe bordeaux is de waardige opvolger van de lilatint die vorige keer met de hoofdprijs ging lopen. Marsala zal volgend seizoen op mode- en beautyvlak de lakens uitdelen. En dat is amper verbazingwekkend want dat nieuws bevestigt alleen maar de alomtegenwoordigheid van de wijnkleur op de catwalk en de rode loper. In 2014 was de tint niet weg te denken in sterrenland. We staven onze woorden met een paar treffende beelden.

Marsala verovert menig sterrenhart

Marsala, een aardetint die balanceert tussen bruin en rood, volgt Radiant Orchid, de nummer 1 van 2014, en Emerald, de winnaar van 2013, op. De sensuele tint werkt voor de meesten onder ons flatterend. Zowel blond als bruin, jong als oud is erbij gewonnen. Je hoeft maar richting Hollywood te kijken om die stelling bewezen te zien.

Marsala rijmt perfect met nude, zwart en goud. De kleur blijft in al haar varianten bijzonder in zwang, of het nu in de vorm van een luchtige jurk is zoals bij Blake Lively , in haar lederen versie zoalsEva Longoria , of kant zoals de Spaanse Letizia Ortiz. De kleur van Pantone past bij alle maten en vormen. Zowel overdag als tijdens een avondje uit valt het effect ervan niet te onderschatten.

Om van top tot teen een onmiskenbaar modebewustzijn uit te stralen, kan je je wijnlook aanvullen met een manicure in dezelfde kleur of sexy make-up met oxblood lippen, een trend die dit seizoen ook al furore maakte.

Beken jij kleur in 2015?

Zie ook :MODE-Mode tips-Rode loper-Get the look

Get the look
Color riche l'ombre pure 301 escape in bordeaux
Color riche l'ombre pure 301 escape in bordeaux
Infallible lip 209 violet parfait
Infallible lip 209 violet parfait
Color riche collection exclusive pure reds by laetitia
Color riche collection exclusive pure reds by laetitia
Color riche le vernis 404 scarlet vamp
Color riche le vernis 404 scarlet vamp
  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN