Scarlett Johansson met smoky eyes tijdens de IFP Annual Gotham Independent Film Awards.

Een punkkapsel: durf jij het aan?

Door Magali Van Bulck -

Een hanenkam, een half hawk en andere asymmetrische coupes maken het duidelijk: punk heeft opnieuw zijn intrede gemaakt in het populaire kapselclubje. Naast originaliteit geeft zo'n punkkapsel je gezicht ook heel wat karakter. En de sterren zullen nooit het tegendeel beweren, aangezien al menig celeb bezweken is voor de trend. Zo ruilde Scarlett Johansson haar lange blonde lokken in voor een iets gedurfder kapsel, tussen wet look en half hawk. En jij, durf jij de punky switch te maken?

Ik waag de sprong, want...

De populariteit van de nieuwe trend is de ideale gelegenheid om je te laten verleiden. Profiteer van deze buitenkans om je een ietwat brutaler kapsel aan te meten. Een punkkapsel kan chic zijn, zoals Pink ons dat maar al te graag bewees toen ze straalde in haar bustierjurk tijdens de Grammy Awards. Ook Miley Cyrus toont dat aan: ze vult haar korte kopje aan met bijzonder uitgesproken make-up, zoals een intens zwarte eyeliner of poppy, rode loppen.

Ik twijfel, want...

De sprong wagen en voluit voor een punkkapsel gaan, betekent ook dat je het risico neemt dat je niet meer terug kan. Die half hawk of die hanenkam zijn te nemen of te laten. Wie nog een beetje aarzelend naar die schaar zit te staren en haar lange lokken niet zomaar wil opgeven, kan een voorbeeld nemen aan Natalie Dormer. De actrice uit 'Game of thrones' koos met volle overtuiging voor een half hawk zonder de schaar in haar lange lokken te zetten. Sinds begin dit jaar kan de actrice dus afwisselen tussen een punkcoupe en een chiquer kapsel op de rode loper. Strategische zet.

Dus, durf je?

Zie ook :KAPSELS-Kapsel trends-Kapsels op de rode loper-Shop the look-Get the look

Get the look
Elnett satin volume forever
Elnett satin volume forever
Elnett heat protection voor extra volume
Elnett heat protection voor extra volume
Studio line #txt 01#txt01 shaping paste
Studio line #txt 01#txt01 shaping paste
Studio line silk & gloss fixing mousse
Studio line silk & gloss fixing mousse
  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN