Help, mijn lak bladdert af! 3 adviezen van de redactie

Help, mijn lak bladdert af! 3 adviezen van de redactie

Door Marie Hazet -

Wie heeft nog nooit de hel van afbladderende nagellak ervaren? Wij hebben allemaal wel al eens meegemaakt dat onze nagellak het laat afweten, net wanneer we een belangrijke afspraak hebben. Om deze schoonheidsmisstap te voorkomen vindt u hier een paar eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat uw nagellak beter houdt.

Bereid uw nagels voor

Voordat u de nagellak aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat u uw nagels vijlt, glad maakt, polijst maar ook proper maakt. Inderdaad, er mag geen enkel spoor van vet op uw nagels zitten (hydraterende handcrème, vuil...). Om hiervoor te zorgen, wast u uw handen of reinigt u uw nagels met nagellakverwijderaar. Vervolgens brengt u een base coat aan om uw nagellak beter te laten hechten en - vooral - om uw vingernagels te beschermen tegen de kleurpigmenten. Dit is een essentiële stap!

Twee lagen of niets

Voor een optimale hechting brengt u steeds twee niet te dikke laagjes nagellak aan.

Let er daarom op dat u het kwastje correct afwrijft vooraleer de lak aan te brengen. Dit om de geringste 'micro-bel' te voorkomen die vaak de oorzaak is van afbladderende nagellak.

De top coat, de beste vriend van een perfecte manicure

De top coat is een bondgenoot van formaat tegen afbladderende nagellak en wordt aangebracht zodra de lak volledig droog is. Een enkele laag is voldoende!

Tot slot: indien u, ondanks al deze tips, uw nagels niet perfect gelakt kunt krijgen, kies dan voor de nails patchs die gemakkelijk aan te brengen zijn en perfect hechten gedurende 10 dagen.

U bent aan zet!

Zie ook :NAIL ART-Get the look

  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN