<p>Met deze topmodellen als voorbeeld kunnen ook wij de selfiekunst in de vingers krijgen.</p>

Instagram: 3 tips voor een geslaagde selfie

Door Magali Van Bulck -

We moeten er niet flauw over doen: in ons fotorepertoire zit een verdacht groot aandeel kiekjes van ons eigen gezicht en sporen van mislukte pogingen om een selfie te nemen. Het is een waar fenomeen dat het web meer en meer verovert. Vooral sociale netwerksite Instagram wordt overspoeld. Maar het is vooral zij die de selfiekunst in de vingers hebben, die roem oogsten. Voor een maximum aan likes is een zelfportret een absolute must. Dat weten ze ook in sterrenland. Het geheime recept voor de perfect selfie? Dat doen wij uit de doeken.

De pose

Voor je een foto neemt, is het belangrijk om je pose mee in rekenschap te brengen en dan vooral je aanvalshoek goed te overpeinzen. Kikkerperspectief kan je zo al schrappen uit je fotografische woordenboek, want bijster flatterend is dat niet... Hou je camera eerder op gezichtshoogte, want zo vermijd je ongewenste vervormingen. En nee, niks getuite lippen. Vergeet dat verdomde duck face en trek de naturelkaart (maar zet je troeven in de verf, dat spreekt voor zich)

De filter

Tijd om je (geautomatiseerde) fotografiekunsten boven te halen en kies de juiste filter. Die zorgt voor dat extra vleugje originaliteit en camoufleert soms zelfs bepaalde gebreken. Al naar gelang de stijl van je foto, kan je eerder voor retro, kleurrijk, lichte of donkere filters gaan. Je kan twijfelen en onbeslist blijven tussen 25 filtermogelijkheden die de sfeer van je foto bepalen. Ze zijn er om te gebruiken!

De hashtag

Als je een openbaar profiel hebt, scoor je de meeste volgers door de zogenaamde hashtag strategisch te gebruiken. Het hekje (#) trekt geïnteresseerden naar je profiel, die dan vanzelfsprekend likes achterlaten bij je zelfportret. Heel wat sterren hebben een waar volgersimperium opgebouwd en als je ook die richting uit wil, zijn hastags als #me, #myself en #selfie de enige optie om je populariteit de hoogte in te jagen.

Aan het werk!

Zie ook :Nieuws-Rode loper-Get the look

  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN