In 2015 maken de seventies hun comeback in onze kleerkast.

Mode: 5 trends voor 2015

Door Magali Van Bulck -

Nieuw jaar, nieuwe regels. Dat adagium geldt ook in de mode- en beautydictatuur. En de prêt-à-porterheerschappij heeft heel wat aangename verrassingen in petto. Sommige stukken zijn aan hun comeback toe, andere vinden zichzelf heruit op de meest onverwachte manieren eerst. Om van in het begin de koe bij de hoorns te vatten, zet Get The Look de vijf trends op een rij waaraan je als zelfverklaard fashionista niet kan ontsnappen.

De must-haves van 2015

Het is algemeen geweten: mode is een eeuwige herhaling van het verleden. 2014 stond in het teken van het tweede leven van de sixties, met allerlei arty coupes en Twiggy-achtige make-up. In 2015 moeten de jaren '60 evenwel wijken voor de seventies en de bijbehorende bobo-chique stijl. Op het programma: de broek met olifantenpijpen, schreeuwerige kleuren en een vrolijke mix van folkprints.

Dat het onmogelijk is om de marsalatint weg te denken, hebben we je eerder al bewezen. Dat bloedrode bordeaux werd door Pantone uitgeroepen tot trendkleur van 2015 en belooft dus heel wat inkt te doen vloeien dit seizoen. Ga voor een lederen variant als je eerder de sexy kaart wil trekken of voor kant als je je romantisch zelf wil tonen.

De boyfriendjas is al een vaste waarde, maar nu voegt ook de smoking zich bij het must-haveclubje van androgyne stukken die verplicht een plaats moeten krijgen in je garderobe. Dat kostuum is namelijk in staat om ook je decolleté op de juiste manier in de verf te zetten. Met een getailleerd hemd tovert hij je zo om tot de perfecte working girl.

Wat accessoires betreft, zal je je op sjaaltjes moeten concentreren. Bind ze rond je nek of maak ze vast rond je pols. Promoveer ook je riem tot bondgenoot om je figuur te beklemtonen en dat kleine extraatje toe te voegen aan dat korte rokje.

Neem onze tips ter harte en bombardeer jezelf tot trendsetter!

Zie ook :MODE-Mode tips-Get the look

  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN