In 2015 bekent de french manicure kleur.

Nail Art: wat met de french manicure in 2015?

Door Magali Van Bulck -

Hij blijft een eeuwige klassieker onder de nail art. In de jaren zeventig werd hij onder de aandacht gebracht de Hollywoodiaanse actrices van die tijd en sindsdien heeft de french manicure niets van zijn pluimen verloren. Na al die jaren blijft hij aan populariteit winnen. Hij doorstaat elke mode- en seizoensgril en blijft zichzelf heruitvinden. Op de afgelopen defilés zag hij er zelfs grafischer en kleurrijker uit dan ooit. Dus voor welke variant moet je kiezen als je mee op de trends van 2015 wil surfen? Get The Look doet het uit de doeken.

De french manicure van 2015

Chic en tijdloos, dat definieert een french manicure waarschijnlijk het best. Al blijven elegantie en discretie ook sleutelwoorden. Vooral het randje van je nagel springt in het oog doordat het een andere kleur heeft dan de rest. Dit seizoen laat je die witte nagellak braaf in je tasje zitten en zoek je je toevlucht tot originele kleuren voor gedurfde nagelkunsten, die je vingers omtoveren tot ware it-accessoires.

Vergeet het eeuwige wit-transparante duo. Dit seizoen trek je de mix-'n'-matchkaart met twee kleuren die elkaar overlappen. Zwart, grijs, groen of marsala in de winter en groen, oranje en andere neonkleuren in de zomer. Ga voor explosieve combo's, maar behoud desondanks een tikkeltje soberheid en vrouwelijkheid. Op zijn Frans dus, in de stijl van je manicure.

Echt doorwinterde nailartfanaten kunnen zelfs de omgekeerde french manicure uitproberen. De originele en grafische variant van de klassieker bekom je door het halve maantje van je nagel in te kleuren. En als je de nagelkunsten nog niet zo in de vingers hebt, kunnen nagelstickers altijd soelaas bieden.

Een extra tip? Breng stukjes striping tape aan op een nude nagellaktint om je eigen haute couture manicure uit te vinden.

Blijf bij de (nagel)les in 2015!

Zie ook :NAIL ART-Inspirations Nail Art-Shop the look-Get the look

Get the look
Color riche le vernis 303 lush tangerine
Color riche le vernis 303 lush tangerine
Color riche le vernis 404 scarlet vamp
Color riche le vernis 404 scarlet vamp
Color riche les top coats 913 smoky
Color riche les top coats 913 smoky
Color riche le vernis 849 vendôme emerald
Color riche le vernis 849 vendôme emerald
  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN