De Haute Couture Fashion Week vond plaats van 6 tot 10 juli in Parijs.

Streetstyle: de beste looks van 2014

Door Magali Van Bulck -

Mode en beauty zijn een eeuwige lus van herhalingen. Nu het nieuwe jaar met rasse schreden nadert, dienen de overzichtlijstjes zich op. Om het eens niet over podia, catwalks en rode lopers te hebben, trok de redactie de straat op om de beste streetlooks nog eens de revue te laten passeren en fashionista's allerhande in de bloemetjes te zetten. Een retrospectieve.

De comeback van de regenjas

De tijd dat de regenjas voorbehouden was voor detectives en andere Holmesachtige speurders ligt ver achter ons. Vandaag is het stuk de ideale jas geworden voor het tussenseizoen. Hij is licht, hij beschermt ons tegen alle meteorologische grillen én hij is helemaal in zwang. En terecht, want de typische stof is in staat al onze herfst- en lentelook op te leuken. Hoe je hem draagt? Dit jaar hebben alle modefanaten hem in alle mogelijke flashy kleuren, zoals neongeel en felrood, bovengehaald. Haal hem in huis!

De androgyne look

Een wit hemd, een kostuumjasje en dito broek: de androgyne look weet steeds meer modeharten te veroveren in de stijlhemisfeer. De smoking zet je figuur in de verf, maar tovert je ook in een mum van tijd om tot elegante working girl. De look maakte zijn comeback in de straat tijdens Fashion Week. En daarvoor moet Victoria Beckham een speciale vermelding krijgen. Posh blijft menig fashionista inspireren. Voor haar blijft de kostuumbroek met naaldhakken de perfecte combo.

De lange rok in al zijn varianten

Het gigantische voordeel aan de lange rok is dat hij winter en zomer een plaatsje in je garderobe verdient. Hoe je hem aanpast aan het seizoen? Speel met stoffen. Ga voor lichte weefsels in de zomers, en dikke stoffen in de winter. Strategisch denken...

De succes van de salopette

Zowel in zijn korte als in zijn lange versie is de salopette de ideale oplossing tijdens het tussenseizoen. In sterrenland droegen ze hem in jeans of in een andere stof, met een of twee bretellen, met een lange of korte T-shirt. Je kan onmogelijk de mist ingaan, want de salopette past zich aan elke stijl aan.

Wat is jouw favoriete trend van 2014?

Zie ook :MODE-Mode tips-Nieuws-Get the look

  1. UKUNT OOK
    VAN HOUDEN